spatiu de joaca on line, povesti, desene animate, muzica si jocuri, ultimul an de gradi, primul an de scoala
Loading...

sâmbătă, 3 martie 2012

Fiecare poveste cu povata ei

de mami

          Dupa ce le-am spus Capra cu trei iezi de aproape o mie de ori, i-am intrebat pe Antonio si pe Emi ce invatatura putem sa tragem de aici. Marturisesc ca ma asteptam sa aud de la ei ca neascultarea iezisorilor a dus la nenorocirea ce s-a abatut asupra lor. Dar, stupoare! Singura povata ce se deduce din aceasta poveste este aceasta "daca faci rau (vezi lupul), o patesti si tu in cele din urma". Foarte bine, ii spun lui Antonio, ca de la el a venit ideea aceasta (eu o pierdusem din vedere). Dar, revin, ar mai fi si o alta invatatura de luat in seama?
- Niciuna, spune.
- Cum, niciuna?. Mai gandeste-te.
- Niciuna.
- Dar cum ramane cu neascultarea....?
- Pai iezisorii au ascultat de mama lor. Nu au deschis usa pana nu au auzit cantecelul respectiv. Si cand l-au auzit, au deschis.
          Era sa raman fara cuvinte. Cata dreptate avea.... Cum stiu copiii, in simplitatea lor, sa dea adevarata valoare lucrurilor. Pentru mine, iezii o patisera pentru ca nu ascultasera de mama. Pentru Antonio, ei au suferit pentru ca ea nu le-a specificat exact ce trebuiau sa faca. I-am dat dreptate. Recunosc, ratiunea lui e foarte corecta.
- Ar fi trebuit sa-i incuie, sa ia cheia la ea, asa incat sa nu intre nimeni peste iezisori. Asa e Antonio?
- Da.
         no comment

Antonio citeste Capra cu trei iezi  de la 4 ani si cateva luni.
Cand am filmat acest videoclip, avea 5 ani si jumatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu